loadingimg

Wczytuję dane...
  • Szukaj
szt. na kwotę 0.00 PLN
CZEKOLADA BIAŁA 26% 5kg
  • Kod producenta: 01010885
  • Waga produktu: 5 kg
  • Realizacja zamówienia: 24 godzin

    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Produkt dostępny!
6 szt.
Cena: 155,00 PLN
Zawartość opakowania: 5.00 kg
Cena jednostkowa: 31.00 PLN
Ilość
  • Opis produktu

CZEKOLADA BIAŁA 26% - CHARAKTERYSTYKA

  • opakowanie: pastylki 5kg
  • zawartość masła kakaowego i tłuszczu mlecznego: 32-34%
  • płynność: 3
  • temperatura rozpuszczania: 45'C
  • temperatura temperowania: 28-30'C
  • przeznaczenie: tabliczki czekolady, figurki czekoladowe, ganasz, mus


SKŁAD: 
cukier, pełnotłuste mleko w proszku, masło kakaowe, emulgator, lecytyna sojowa, aromaty.


Podstawowe typy czekolad:

  • CZEKOLADA CIEMNA
  • CZEKOLADA MLECZNA
  • CZEKOLADA BIAŁA
Każdy z wymienionych typów czekolad może być produkowany z różną zawartością tłuszczów ogółem (masło kakaowe - tłuszcz mleczny - olej z orzechów laskowych).

W cukiernictwie ilość tłuszczów ogółem wyrażana jest procentowo w przedziałach podających minimum - maksimum, typu: 26-28, 28-30, 30-32, 32-34 itp. i określa lepkość czekolady.
Czekolady 26-28, 28-30, 30-32 maja wysoką lepkość i są używane wyłącznie do produktów formowanych, np. jaj, tabliczek. Natomiast czekolady 34-36 i wyżej są przeznaczone do oblewania i produkcji pralin.
Czekolada 32-34 nadaje się do obydwu zastosowań.
Ważnym parametrem oprócz lepkości jest granica płynięcia, którą można opisać jako tendencję płynnej czekolady do spływania pod własnym ciężarem.
Na przykład wysoka granica płynności oznacza, że czekolada jest mało płynna, czyli nadaje się do produkcji np. jaj wielkanocnych.

Wysoka jakość czekolady zależy od wyselekcjonowanych składników, unikalnej receptury, ale także stopnia zmielenia i konszowania.

Inne parametry charakteryzujące czekolady to:

  • zawartość kakao
  • stopień zmielenia
  • kolor, smak, zapach


Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...