Wczytuję dane...
Kod producenta: 01060294
Waga produktu: 0.25 kg
Realizacja zamówienia: 24 godzin
16,00 PLN
Zawartość opakowania: 0.25 kg

Masa cukrowa Rainbow biała 250 g - najwyższej jakości, elastyczna, do dekoracji

Masa cukrowa Rainbow biała w opakowaniu 250 g - produkt cukierniczy najwyższej jakości, odpowiedni do dekoracji tortów. Plastyczna, elastyczna masa doskonale poddaje się formowaniu.

Biała masa cukrowa

Masa cukrowa Rainbow w kolorze białym jest uniwersalnym w zastosowaniu wyrobem cukierniczym, odpowiednim na użytek prywatny i firmowy. Elastyczność i plastyczność masy Rainbow zapewnia doskonały efekt gładkości przy obkładaniu tortu. Masa poddaje się obróbce dzięki dużej elastyczności. Z łatwością można przenieść ją w rozwałkowanej formie. Biała masa cukrowa odpowiednia jest do dekorowania barwnikami spożywczymi w żelu, pudrowymi i za pomocą aerografu.

Znakomita jakość

Biała masa cukrowa Rainbow sprawdza się podczas pokrywania tortu jednolitą, gładką warstwą, nadając perfekcyjny efekt. Odpowiednia jest również w tworzeniu cukrowych dekoracji, które dzięki znakomitym właściwościom i jakości masy, zachwycają trwałością. Masa Rainbow doskonale przykleja się do tortu. Dekorację z masy cukrowej wystarczy przykleić kroplą wody lub klejem spożywczym.

Skład:

cukier, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny, skrobia kukurydziana, glicerol, woda, zagęstnik E145 (guma ksantanowa pochodzenia naturalnego), naturalny aromat waniliowy, barwnik

Kolor:

Biały

SPOSÓB UŻYCIA / PRZEPIS NA OBKŁADANIE TORTÓW

Masę delikatnie wyrobić rękoma i rozłożyć na blacie posypanym cukrem pudrem lub na podkładzie z maty silikonowej. Rozwałkować masę na placek większy niż powierzchnia tortu (tak żeby pokrył również jego boki - zakład ok. 15 cm). Następnie za pomocą wałka lub na macie przenieść masę na tort (w celu dobrego przyklejenia masę cukrową kładziemy na tort pokryty masą maślaną). Obkładanie tortu masą zawsze zaczynaj od równego rozłożenia masy i dokładnego przyklejenia jej do powierzchni, a następnie stopniowo należy obklejać boki tortu od górnej krawędzi ku dołowi, tak żeby pod masą nie znalazło się powietrze. Wyrównaj górę i boki za pomocą packi cukierniczej, po czym dociśnij dolny brzeg przy podstawie i odetnij pozostałą część masy. Ozdoby do masy najlepiej przyklejać za pomocą kleju spożywczego lub niewielkiej ilości wody. Masę można malować barwnikami w żelu, za pomocą aerografu oraz barwnikami pudrowymi. Przy wykonywaniu ozdób delikatnych należy pomieszać RAINBOW PASTE z PRINCESS PASTE nadając jej tym samym większej elastyczności i trwałości kształtu.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Polecamy