Wczytuję dane...
Waga produktu: 5 kg
Realizacja zamówienia: 24 godzin
11,49 PLN
Zawartość opakowania: 5 kg

Mąka pszenna typ 750 nazywana jest mąką chlebową.

Jeżeli od dawna marzymy o wypieku chleba w domowym zaciszu, warto poznać jej właściwości.

Jej gładka struktura i kremowa barwa pozwalają stworzyć najlepsze bochenki i bułki, które oczarują domowników podczas porannego śniadania.

Dzięki średniemu stopniu przemiału może być stosowana do wszelkich wypieków.

Skład: Bielmo ziarna pszenicy

Właściwości wypiekowe mąki

Informacja dla alergików:
Produkt zawiera gluten.

Termin przydatności:
Najlepiej spożyć w ciągu 6 miesięcy.

Przechowywanie:
Zalecamy, aby przechowywać produkt w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 gramach:

wartość energetyczna: 1450 kJ
wartość energetyczna: 342 kcal
białko: 12 g
błonnik: 2,9 g
węglowodany: 68 g (w tym cukry: 0,5 g)
tłuszcz: 1,8 g
(w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g)
sól: 0,01 g

Informacja producenta:

TOTA TO:

  • wykwalifikowana kadra na każdym stanowisku, która stale rozwija swoją wiedzę
  • współpraca z rodzimymi rolnikami z terenów Zamojszczyzny i Lubelszczyzny
  • ścisła kontrola i selekcja ziaren w naszym laboratorium, wyposażonym w najnowocześniejsze sprzęty
  • dokładna selekcja dostaw ziarna i jego jakości

W produkcji naszych mąk nie stosujemy polepszaczy i konserwantów.

Ten rodzaj mąki możesz wykorzystać przy wypieku pieczywa :)

Składniki:
składniki
Ok. 500g mąki pszennej typ 750
2g świeżych drożdży
400ml wody
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczki soli
Wykonanie:
Krok 1
Mąkę przesiewamy do miski.W małej miseczce rozkruszamy drożdże, dodajemy cukier, łyżkę mąki i wody. Lekko mieszamy do połączenia składników.
Krok 2
W mące robimy wgłębienie i wlewamy zaczyn, następnie przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia.
Do mąki z zaczynem dodajemy wodę i ponownie wyrabiamy.
Krok 3
Ciasto chlebowe pozostawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość.
Ciasto przekładamy do foremki podłużnej i odstawiamy do wyrośnięcia.
Krok 4
Piekarnik nagrzewamy do 230 stopni i wstawiamy foremkę. Pieczemy około 30 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i dopiekamy jeszcze 10-15 minut.
Ostudzamy chleb na kratce.
Krok 5
Kromkę chleba smarujemy masłem, układamy sałatę, wędlinę, ser,
pomidory, świeże zioła i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Polecamy