Mąka pszenno chlebowa
Mąka pszenna typ 750 nazywana jest mąką chlebową.
Jeżeli od dawna marzymy o wypieku chleba w domowym zaciszu, warto poznać jej właściwości.
Jej gładka struktura i kremowa barwa pozwalają stworzyć najlepsze bochenki i bułki, które oczarują domowników podczas porannego śniadania.
Dzięki średniemu stopniu przemiału może być stosowana do wszelkich wypieków.
Skład: Bielmo ziarna pszenicy
Właściwości wypiekowe mąki
Informacja dla alergików:
Produkt zawiera gluten.
Termin przydatności:
Najlepiej spożyć w ciągu 6 miesięcy.
Przechowywanie:
Zalecamy, aby przechowywać produkt w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 gramach:
wartość energetyczna: 1450 kJ
wartość energetyczna: 342 kcal
białko: 12 g
błonnik: 2,9 g
węglowodany: 68 g (w tym cukry: 0,5 g)
tłuszcz: 1,8 g
(w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g)
sól: 0,01 g
Informacja producenta:
TOTA TO:
- wykwalifikowana kadra na każdym stanowisku, która stale rozwija swoją wiedzę
- współpraca z rodzimymi rolnikami z terenów Zamojszczyzny i Lubelszczyzny
- ścisła kontrola i selekcja ziaren w naszym laboratorium, wyposażonym w najnowocześniejsze sprzęty
- dokładna selekcja dostaw ziarna i jego jakości
W produkcji naszych mąk nie stosujemy polepszaczy i konserwantów.
Ten rodzaj mąki możesz wykorzystać przy wypieku pieczywa :)
Do mąki z zaczynem dodajemy wodę i ponownie wyrabiamy.
Ciasto przekładamy do foremki podłużnej i odstawiamy do wyrośnięcia.
Ostudzamy chleb na kratce.
pomidory, świeże zioła i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!