KREM ORZECHOWY NOCCIOLATA 5kg
120,00
PLN
Zawartość opakowania: 5
Cena jednostkowa: 24.00 PLN
Wystarczy dodać wodę i masło, aby uzyskać idealne ciasto na autentyczne cookies, z perfekcyjnie wilgotną i miękką strukturą ciastka oraz delikatnie chrupiącymi brzegami.
Dodaj do ciasta kawałki czekolady, suszone owoce, orzechy i twórz własne, niepowtarzalne propozycje!
Czy wiesz że....
Cookies przybyły do Ameryki wraz z Holendrami w 1620 roku. Holenderskie określenie na twarde ciastka „koekje” zostało przekształcone na cookie lub cooky. Jednak ówczesne cookies nie miały nic wspólnego z tymi współczesnymi - miękkimi, maślanymi i rozpływającymi się w ustach. Amerykanie dopracowali recepturę w XVIII wieku i dzięki temu możemy cieszyć się delikatnym ciastkiem z miękkim wnętrzem.
Skład:
Sposób wykonania:
1000 g mieszanki, 150g masła/margaryny, 60g wody.
Mieszaj mix z masłem/margaryną na średnich obrotach 3-5 min. Dodaj wodę i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wałkuj ciasto na ok 2 cm grubości, schłodź i wytnij ciastka.
Piecz w 200 st. w piecu piętrowym lub w 170-190 st. w piecu z wentylatorem ok 12 min.
Pozostaw do ostygnięcia na blasze by uzyskać ciągnący środek.
Powyższa instrukcja ma charakter orientacyjny, należy ją dopasować do indywidualnych warunków pieczenia.