Wczytuję dane...
Waga produktu: 5 kg
Realizacja zamówienia: 24 godzin
10,59 PLN
Zawartość opakowania: 5 kg

Mąka pszenna typ 450 nazywana jest mąką tortową.

Dzięki wysokiemu stopniu rozdrobnienia może być stosowana do wszelkich wypieków.

Jej odpowiednia granulacja będzie gwarantem udanych ciast i pulchnego pieczywa.

Odpowiednia selekcja ziaren i pozyskiwanie ziaren bielma mącznego z centralnej części gwarantują naturalny złocisty kolor.

Jej walory zostaną docenione zarówno przez gospodynie domowe jak i profesjonalnych cukierników.

Skład: Bielmo mączne pszenicy

Właściwości wypiekowe mąki

Informacja dla alergików:
Produkt zawiera gluten.

Termin przydatności:
Najlepiej spożyć w ciągu 6 miesięcy.

Przechowywanie:
Zalecamy, aby przechowywać produkt w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 gramach:

 
wartość energetyczna: 1480 kJ
wartość energetyczna: 337 kcal
białko: 9,2 g
błonnik: 2,6 g
węglowodany: 72 g (w tym cukry: 0,2 g)
tłuszcz: 1,2 g
(w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g)
sól: 0,0 g

Informacja producenta:

TOTA TO:

  • wykwalifikowana kadra na każdym stanowisku, która stale rozwija swoją wiedzę
  • współpraca z rodzimymi rolnikami z terenów Zamojszczyzny i Lubelszczyzny
  • ścisła kontrola i selekcja ziaren w naszym laboratorium, wyposażonym w najnowocześniejsze sprzęty
  • dokładna selekcja dostaw ziarna i jego jakości

W produkcji naszych mąk nie stosujemy polepszaczy i konserwantów.

Ten rodzaj mąki możesz wykorzystać również przy wypieku babki :)

Składniki:
1 szkl mąki pszennej
½ szkl mąki ziemniaczanej
1 opakowanie budyniu śmietankowego
1 ½ szkl cukru pudru
5 jajek
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
250 margaryny
Duża łyżka otartej skórki z pomarańczy
aromat waniliowy
Wykonanie:
Krok 1
W misie robota ubijamy białka pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Do ubitej piany stopniowo dodajemy po jednym żółtku.
Krok 2
W misce mieszamy dwa rodzaje mąki, budyń i proszek do pieczenia.
Krok 3
Do ubitej do białości mamy stopniowo dodajemy sypkie składniki dokładnie wyrabiamy.
Krok 4
Na masę lejemy wrzący tłuszcz. Po minusie na średnich obrotach składniki ciasta łączymy dodajemy skórkę i aromat delikatne mieszamy.
Krok 5
Do przygotowanej formy na babkę wysmarowanej masłem wlewamy ciasto piaskowe. Babkę pieczemy w nagrzanym piekarniku 160 stopni przez około 50 minut. Ciasto sprawdzamy patykiem do szaszłyków, kiedy jest suchy wyjmujemy.
Krok 6
Babkę wyjmujemy z formy po około 10 minut Babkę posypujemy cukrem pudrem.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Polecamy