Wczytuję dane...
Kod producenta: 600082006
Waga produktu: 3.5 kg
Realizacja zamówienia: 24 godzin
73,00 PLN
Zawartość opakowania: 3.5 szt.
Marchewka zamiast cukru

Marchewka była używana do wypieków już w średniowieczu. Cukier był wówczas towarem drogim i trudno dostępnym, a zawartość cukru w marchewce jest bardzo wysoka. Stosowano ją więc, aby wzbogacić smak deserów. W latach '60 ubiegłego wieku moda na marchewkę ogarnęła Stany Zjednoczone. Niskobudżetowy produkt szybko zyskał sympatię Amerykanów i stał się jednym z najpopularniejszych dodatków do deserów.

Ciasto marchewkowe

Ciasto o pełnym, złożonym smaku i pachnące aromatycznymi przyprawami. Zawiera wyłącznie naturalne barwniki i jest wolne od tłuszczu palmowego - to tylko kilka zalet. Dostępne jako baza, gdzie wystarczy dodać tylko wodę i olej. Przekładaj ciasto marchewkowe kremem na bazie fondu Dawn, lub twórz własne niepowtarzalne propozycje. Podążaj za trendami - postaw na muffiny marchewkowe, ślimaki z owocami i delikatne tarty. Możliwości jest wiele.

Nasza mieszanka zawiera już marchewkę ale po dodaniu świeżej marchewki otrzymasz jeszcze bardziej wilgotne ciasto. Dodaj suszone owoce i orzechy, aby uzyskać deser idealny.

Skład:

mąka pszenna, cukier, olej rzepakowy, jaja w proszku, suszona marchewka, substancje spulchniające, skrobia modyfikowana pszenna, dekstroza, przyprawy, sól, barwniki (karmel, karoten z alg), masa serwatki (mleko)

Sposób wykonania:

1000 g mieszanki, 570g wody.
Wymieszaj wszystkie składniki mikserem przez 1 minutę na wolnych obrotach a następnie 3-4 minuty na średnich.
Wyłóż ciasto do wyłożonych papierem blach.
Piecz w 190 st. w piecu piętrowym lub w 160-170 st. w piecu z wentylatorem ok 20-25 min.
Powyższa instrukcja ma charakter orientacyjny, należy ją dopasować do indywidualnych warunków pieczenia.

Polecamy