Wczytuję dane...

Owoce w żelu – sprawdź, do czego można je wykorzystać!

W Sugar Craft dokładamy wszelkich starań, by można było kupić u nas wszystkie niezbędne składniki cukiernicze. Dlatego regularnie poszerzamy naszą ofertę o kolejne produkty, które są nie tylko smaczne, ale również możliwie jak najbardziej naturalne. W ostatnim czasie w naszym sklepie internetowym pojawiły się przepyszne najróżniejsze owoce w żelu firmy Dawn Foods. Do czego można je wykorzystać? Dowiesz się tego z poniższego artykułu!

Czym są owoce w żelu Delifruit?

Owoce w żelu to nic innego, jak naturalne owoce, zanurzone w żelu owocowym, którego konsystencja przypomina nieco kisiel lub tężejącą galaretkę. W takim żelu topi się pokrojone kawałki owoców – jeśli są to owoce większe jak jabłko czy ananas – lub całe owoce, jeśli są małe: na przykład borówki, jeżyny czy maliny. Z pozostałych owoców, takich jak pomarańcza, przygotowuje się pulpę.

Obecnie na rynku można znaleźć wiele najróżniejszych owoców w żelu, dlatego warto wybierać takie, które gwarantują najwyższą jakość. Oferowane przez nas owoce w żelu Deliftruit od Dawn Foods mają aż 60% owoców i są przygotowywane z naturalnych składników. Są one termostabilne i odporne na zamrażanie. Wybierając je, masz pewność, że decydujesz się na naturalny i świeży smak.

Zalety owoców w żelu od Dawn Foods

Jakie zalety mają owoce w żelu firmy Dawn Foods? Przede wszystkim marka stawia wyłącznie na naturalne smaki, które od wielu lat towarzyszą w kuchni nie tylko nam, ale również naszym mamom i babciom. Co więcej, owoce w żelu Delifruit powstają ze starannie wyselekcjonowanych produktów, takich jak belgijskie jabłka Jonagold, ciemne wiśnie Pandi, czy wyjątkowe gruszki Williams. Owoce w żelu są gotowe do użycia od razu po otwarciu puszki!

Jak można wykorzystać owoce w żelu?

Firma Dawn Foods przygotowała najróżniejsze owoce w żelu – zarówno te, które bardziej kojarzą się z naszą rodzimą kuchnią, jak również bardziej egzotyczne. Dzięki temu bez problemu znajdziesz produkt, którego potrzebujesz. W ofercie są między innymi gruszki, jeżyny, truskawki, ciemne wiśnie, owoce leśne i maliny, a także morele, ananasy czy mango.

Owoce w żelu są bardzo lubiane przez profesjonalnych cukierników oraz osoby, które amatorko przygotowują smakołyki, ponieważ nadają się do najróżniejszych wypieków i deserów. Można wykorzystać je jako wypełnienie ciastek czy przełożenia ciasta, a także do bitej śmietany, gofrów, naleśników, pierogów czy kremów cukierniczych. Brzmi zachęcająco? W takim razie zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą!