Wczytuję dane...
Kod producenta: 01060229
Waga produktu: 1 kg
Realizacja zamówienia: 24 godzin
29,00 PLN
Zawartość opakowania: 1 kg

Masa cukrowa Rainbow czarna, 1 kg – nietypowy pomysł na tort

Czarna masa cukrowa Rainbow jest sposobem na stworzenie wyjątkowego tortu, który zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Czarna masa cukrowa pozwala stworzyć unikatowe dzieło cukiernicze. Niezwykły efekt wizualny potęguje gładkość masy, tworzącej idealnie płaską powierzchnię tortu, odpowiednią do ozdobienia gustownymi dekoracjami.

Znakomita jakość

Opakowanie 1 kg przeznaczone jest głównie dla zakładów cukierniczych. Masa cukrowa czarna Rainbow występuje w nasyconej barwie czerni. Po dodaniu masy białej można tworzyć szare dekoracje cukrowe. Plastyczność i elastyczność czarnej masy cukrowej gwarantuje znakomity efekt końcowy, trwale utrzymujący się i wzbudzający zainteresowanie swoją kolorystyką. Zaskakujący efekt połączony jest z doskonałym smakiem i właściwościami, umożliwiającymi sprawne nałożenie i obróbkę masy.

Masa cukrowa jest wyjątkowo plastyczna. Dzięki temu stworzenie kwiatów, liści, falbanek czy postaci nie stanowi większego problemu. Zawartość masła kakaowego sprawia, że wszystkie elementy można z łatwością połączyć, tworząc stabilną i efektowną dekorację. Skorzystaj z naszej oferty i zobacz jak wspaniałym rozwiązaniem jest masa do figurek Princess 5kg.

Skład: cukier, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny (palmowy, kokosowy), skrobia kukurydziana, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol E422, woda, naturalny aromat waniliowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa E415, barwniki: E110-E133-E129

Kolor: czarny

przepis na obkładanie tortów

Masę delikatnie wyrobić rękoma i rozłożyć na blacie posypanym cukrem pudrem lub na podkładzie z maty silikonowej. Rozwałkować masę na placek większy niż powierzchnia tortu (tak żeby pokrył również jego boki - zakład ok. 15 cm). Następnie za pomocą wałka lub na macie przenieść masę na tort (w celu dobrego przyklejenia masę cukrową kładziemy na tort pokryty masą maślaną). Obkładanie tortu masą zawsze zaczynaj od równego rozłożenia masy i dokładnego przyklejenia jej do powierzchni, a następnie stopniowo należy obklejać boki tortu od górnej krawędzi ku dołowi, tak żeby pod masą nie znalazło się powietrze. Wyrównaj górę i boki za pomocą packi cukierniczej, po czym dociśnij dolny brzeg przy podstawie i odetnij pozostałą część masy. Ozdoby do masy najlepiej przyklejać za pomocą kleju spożywczego lub niewielkiej ilości wody. Masę można malować barwnikami w żelu, za pomocą aerografu oraz barwnikami pudrowymi. Przy wykonywaniu ozdób delikatnych należy pomieszać RAINBOW PASTE z PRINCESS PASTE nadając jej tym samym większej elastyczności i trwałości kształtu.

 
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Polecamy