Niezawodna mieszanka do makaroników - szybka i łatwa w użyciu!
DELIMACARON to doskonała, łatwa w użyciu mieszanka do przygotowywania makaroników, łatwość użycia produktu sprawia, że każdy amator cukiernictwa i smakosz makaroników swobodnie poradzi sobie z ich przygotowaniem. Smak produktu to migdałowy.
Jak przygotować makaroniki z mieszanką delimcaron 1 kg?
DELIMACARON należy wymieszać z 200g letniej wody, ubijać przez 5 minut na średnich obrotach w mikserze planetarnym. Masę przełożyć do worka cukierniczego i na macie silikonowej lub papierze formować tej samej wielkości placki. Pozostawić w temperaturze pokojowej na około 30-60 minut. Piec w rozgrzanym piekarniku 150'C przez 15-18 minut. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia na blaszce.
Kolorowe makaroniki można uzyskać dodając barwnik do przygotowanej już masy delikatnie mieszając (najlepiej sprawdzają się barwniki żelowe - proszkowe należy rozpuścić w minimalnej ilości wody).
Do przełożenia makaroników doskonale nadają się ganache z białej lub mlecznej czekolady oraz smakowe kremy maślane.
Oferta sklepu sugar-craft.pl to sprawdzone rozwiązania do wykorzystania w profesjonalnym cukiernictwie oraz domowym zaciszu kuchni. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu i zakupów!
SMAK
MIGDAŁOWY
SPOSÓB UŻYCIA / PRZYKŁADOWE PRZEPISY
MAKARONIKI
- 1.000 g - DELIMACARON
- 200 g - woda
DELIMACARON wymieszać z 200g letniej wody, ubijać przez 5 minut na średnich obrotach w mikserze planetarnym. Masę przełożyć do worka cukierniczego i na macie silikonowej lub papierze formować tej samej wielkości placki. Pozostawić w temperaturze pokojowej na około 30-60 minut. Piec w rozgrzanym piekarniku 150'C przez 15-18 minut. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia na blaszce.
Kolorowe makaroniki można uzyskać dodając barwnik do przygotowanej już masy delikatnie mieszając (najlepiej sprawdzają się barwniki żelowe - proszkowe należy rozpuścić w minimalnej ilości wody).
Do przełożenia makaroników doskonale nadają się ganache z białej lub mlecznej czekolady oraz smakowe kremy maślane.