Stabilizator Lilly – mango
Mango wciąż zyskuje na popularności. Coraz więcej osób przekonuje się to tego wyjątkowego owocu i jego charakterystycznej słodkości połączonej z aksamitną konsystencją. Smak mango będzie świetnym wyborem dla sernika na bazie mascarpone, samodzielnie tworzonych lodów, kremów do babeczek czy rolad i wielu innych deserów. W naszym asortymencie znajdziesz stabilizator Lilly mango, który pomoże przenieść nuty smakowe mango do słodyczy.
Baza do kremów śmietanowych o smaku mango – tropikalne nuty smakowe
Oferowana przez nas baza do kremów śmietanowych o smaku mango od marki Irca wspomaga uzyskanie niezwykle kremowej konsystencji, dzięki której deser wręcz rozpływa się w ustach. To świetny dodatek zarówno do domowych deserów, jak i produktów tworzonych przez profesjonalistów. Jeżeli szukasz sposobu na stworzenie słodkości, które będą smakowały jak prawdziwe mango, wybierz stabilizator Lilly z naszego asortymentu.
smak: mango
sposób użycia / przykładowe przepisy
- desery
200 g - lilly
300 g - woda
1.000 g - śmietana lub mleko
do lilly dodać wodę i wymieszać, a następnie połączyć ze śmietaną lub mlekiem i dokładnie wymieszać mikserem na średnich obrotach przez 15 min., odstawić do lodówki. deser można również mrozić.
- stabilizowanie śmietany do tortów
200 g - lilly
1.000 g - ubita śmietana 30%
do ubitej śmietany 30% stopniowo dodawać stabilizator lilly ciągle mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
przy wykorzystaniu śmietany 36% zmniejszyć ilość stabilizatora lilly do 150 g.
lilly doskonale łączy się ze smakowymi joypaste nadając śmietanie wyrazisty głęboki smak. przy zastosowaniu joypaste należy do ubitej śmietany dodać 100 g lilly i w zależności od oczekiwanej inetnsywności smaku od 50 g smakowej joypasty.