Stabilizator Lilly – tiramisu
Tiramisu to słynny włoski deser, który podbił serca miłośników słodkości na całym świecie. Aromat kawy, rozpływający się w ustach krem i mokre, delikatne biszkopty – czy może być coś lepszego niż kawałek tego smakołyku do popołudniowej kawy? Teraz możesz nadać smak tiramisu kremom i masom dzięki bazie do kremów śmietanowych o smaku tiramisu.
Baza do kremów śmietanowych o smaku tiramisu – włoski przysmak
Nasza baza od marki Irca to stabilizator Lilly tiramisu. Dzięki niemu śmietanowy krem utrzyma taką formę, jaką mu nadasz. Po wyjęciu z zamrażarki nie będzie om zbyt twardy, nie musisz więc martwić się o krojenie deseru po mrożeniu masy. Świetnie sprawdzi się także w podobnym sorbetowi semifreddo. Dzięki bazie o smaku tiramisu stworzysz prawdziwie włoskie desery – skorzystaj z naszej oferty!
smak: tiramisu
sposób użycia:
wykonując deser z lilly do 200g lilly dodać 300g wody wymieszac i połączyć z 1000g śmietany lub mleka, wszystko dokładnie wymieszać mikserem na średnich obrotach przez 15 minut, odstawić do lodówki. deser można również mrozić.
podczas stabilizowania śmietany w tortach do 1l ubitej śmietany 30% stopniowo dodawać 200g stabilizatora ciągle mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji – przy wykorzystaniu śmietany 36% zmniejszyć ilość stabilizatora do 150g lilly doskonale łączy się z joypaste nadając śmietanie wyrazisty głęboki smak. przy zastosowaniu z joypaste należy do 1l ubitej śmietany dodać 100g lilly i joypasty w zależności od oczekiwanej intensywności smaku od 50g