Wczytuję dane...
Sortuj według:
Wyświetl po produktów
Filtruj produkty

Czekolada

Czekolady w pastylkach 

Są takie ponadczasowe postacie słodyczy, które większości z nas przypadają do gustu. Jednym z nich jest czekolada – możemy wybierać z dziesiątek różnych wersji smakowych i aromatycznych, w tym klasyczne, podstawowe rodzaje czekolady: białą, gorzką i mleczną. To sprawia, że każdy z nas znajduje ulubioną wersję dla siebie, która sprawi mu najwięcej radości. Jeżeli szukasz czekolady w takiej postaci, z której wykonasz inne formy słodkości, proponujemy wysokiej jakości czekoladę w pastylkach – z łatwością dostosujesz ją do swoich potrzeb.

Czekolada pastylkowana – biała, ciemna i mleczna

Szeroki wachlarz rodzajów czekoladowych deserów to doskonały sposób na zróżnicowanie Twojej oferty dla klientów. Niezależnie od tego, czy zajmujesz się wyłącznie produkcją, czy prowadzisz lokal taki jak cukiernia lub kawiarnia: zaopatrzenie się w wysokiej jakości półprodukty to połowa sukcesu. Wraz z ciekawymi przepisami i odpowiednim wykonaniem pomogą one stworzyć słodycze, które pokocha każdy Twój klient. 

Czekolada pastylkowana jest odpowiednia do różnych deserów – musisz jedynie roztopić ją, aby uzyskać bazę to stworzenia słodkości. Oferowana przez nas czekolada może być podstawą do wykonania tabliczki czekolady, musu czekoladowego, polewy, ganache, kremu z dodatkiem czekolady, a także chrupkich słodyczy czekoladowych takich jak praliny, ozdobne kształty na ciasta jak listki i kwiatki. Aby stworzyć wyroby czekoladowe charakteryzujące się połyskiem i chrupkością, polecamy uprzednio temperować czekoladę. Więcej o tym sposobie przygotowywania czekolady przeczytasz na naszym blogu. Stworzyliśmy poradnik, który przyda się także amatorom: „Temperowanie czekolady w domu – jak to zrobić?”.

Czekolady w pastylkach do różnych deserów

Oferowane przez nas czekolady są dostępne z różną zawartością masła kakaowego – możesz więc dobrać taką, z którą najlepiej będzie Ci pracować w procesie wyrabiania słodyczy. Proponujemy czekoladę białą 26%, czekoladę mleczną 30% i czekoladę ciemną 51,5% kakao z 40-42% zawartości masła kakaowego. Zadbaliśmy o to, by w asortymencie znalazły się czekolady z wysokiej jakości składników, pochodzących od najlepszych dostawców, którzy cieszą się zaufaniem profesjonalistów. Dzięki temu niezależnie od tego, czy wybierasz produkt do wykorzystania w domu, czy do pracy profesjonalnej, możesz mieć pewność, że stawiasz na rozwiązanie odpowiednie do wytwarzanych deserów. 

Czekolady są dostępne w opakowaniach o wadze 5 kg – to gwarancja zabezpieczenia na większą liczbę wypieków, bez ryzyka zmarnowania nadmiaru produktu. Warto pamiętać, że oznaka zawartości tłuszczu to jednocześnie informacja o stopniu lepkości danej czekolady. To na tej podstawie możesz podjąć decyzję, która czekolada będzie najbardziej odpowiednia do wykonania konkretnego rodzaju wyrobu czekoladowego. 

Czekolada ciemna została wzbogacona o subtelnie waniliowy aromat i smak, który przełamuje intensywność zawartości kakao ciemnej czekolady. 

Jeżeli masz wątpliwości, skontaktuj się z nami – chętnie odpowiemy na Twoje pytania i pomożemy podjąć decyzję.

CZEKOLADA BIAŁA 26% 5kg

155,00 PLN
Zawartość opakowania: 5 kg
Cena jednostkowa: 31.00 PLN