Krem biały z orzechem laskowym – Nocciolata
Nugat, wytwarzany z orzechów laskowych, często jest wykorzystywany do produkcji wyrafinowanych słodyczy. Cechuje się bogatym smakiem, a żaden wielbiciel deserów nie przejdzie wobec niego obojętnie. Orzechy laskowe pozwalają na stworzenie wyjątkowych kompozycji smakowych – dlatego w naszej ofercie znajdziesz krem biały z orzechem laskowym Nocciolata.
Jasny krem orzechowy do ciast, muffinek i innych słodyczy
Oferowany krem ma doskonale zbalansowaną konsystencję: jest wystarczająco zwarty, by nie spływał z ciasta, a jednocześnie na tyle smarowalny, że bez problemu rozprowadzisz go po powierzchni biszkoptu i nie tylko. Kremem białym Nocciolata możesz także wypełnić czekoladki, croissanty, ciastka i inne słodkości. Skorzystaj z naszej oferty i wybierz krem biały z wysokiej jakości składników.
PRZYKŁADOWE PRZEPISY
TRUFLE
- 600 g - NOCCIOLATA
- 450 g - CZEKOLADA MLECZNA
- 300-350 g - orzechy pokrojone drobno
- 50-70 g - rum, maraschino, curacao lub inny, podobny
Rozpuścić czekoladę w temp. 45° C i wymieszać ją z NOCCIOLATA, następnie dodać orzechy i wybrany likier i całkowicie wymieszać. Rękoma lub za pomocą worka cukierniczego formować małe kule o wybranych wymiarach i obtoczyć je w kakao HAPPYCAO.