Stabilizator Lilly – orzech laskowy
Głęboki smak i aromat orzechów jest świetnym dodatkiem do różnych deserów. Sprawia, że słodkości nabierają nieco wytrawnych nut, orzechy te doskonale podkręcają smak czekolady czy słodkich owoców. Dlatego w naszym asortymencie znajdziesz specjalny stabilizator Lilly orzech laskowy od renomowanej marki Irca. Dzięki niemu zapomnisz o nudnych i mdłych kremach śmietanowych.
Baza do kremów śmietanowych o smaku orzechów laskowych
Krem o smaku orzechów laskowych będzie doskonałym uzupełnieniem tortu czekoladowego, ale także zwykłego biszkoptu. To orzech laskowy jest podstawą klasycznego nugatu, więc baza do kremów śmietanowych o smaku orzechów laskowych to odpowiedni wybór dla każdego, kto chce utrzymać deser w orzechowym zakresie smakowym. Baza Lilly pozwala utrzymać zwartą formę kremu, dzięki czemu smakołyk rozpływa się wyłącznie w naszych ustach. Wybierz wysokiej jakości bazę o smaku orzechów laskowych!
smak: orzech laskowy
sposób użycia
- desery
200 g - lilly
300 g - woda
1.000 g - śmietana lub mleko
do lilly dodać wodę i wymieszać, a następnie połączyć ze śmietaną lub mlekiem i dokładnie wymieszać mikserem na średnich obrotach przez 15 min., odstawić do lodówki. deser można również mrozić.
- stabilizowanie śmietany do tortów
200 g - lilly
1.000 g - ubita śmietana 30%
do ubitej śmietany 30% stopniowo dodawać stabilizator lilly ciągle mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
przy wykorzystaniu śmietany 36% zmniejszyć ilość stabilizatora lilly do 150 g.
lilly doskonale łączy się ze smakowymi joypaste nadając śmietanie wyrazisty głęboki smak. przy zastosowaniu joypaste należy do ubitej śmietany dodać 100 g lilly i w zależności od oczekiwanej inetnsywności smaku od 50 g smakowej joypasty.