Stabilizator Lilly – czekolada
Czekolada jest ulubionym przysmakiem wielu osób z różnych zakątków świata. Nic więc dziwnego, że różne wariacje czekoladowych słodkości są dostępne właściwie w każdej kawiarni i cukierni. Gorąca pitna czekolada, sernik, brownie, muffinki – to tylko jedne z popularnych deserów wykorzystujących kakaowe tabliczki. A dzięki stabilizatorowi Lilly czekolada stworzysz czekoladowe desery, jakich nie próbowałeś nigdy wcześniej.
Baza do kremów śmietanowych o smaku czekoladowym – poznaj nowy wymiar smaku
Twoi goście zachwycą się niepowtarzalnym smakiem już przy pierwszym kęsie. Baza do kremów śmietanowych o smaku czekoladowym marki Irca jest stworzona ze składników wysokiej jakości. Urozmaici prosty smak śmietanowego kremu do tortu i innych ciast, zwykłej śmietanki do kaw czy nowych wersji tradycyjnych deserów typu panna cotta lub musów w stylu semifreddo. Co więcej, stabilizator ułatwia krojenie słodkości w postaci mrożonej. Wybierz bazę o smaku czekolady już teraz!
smak: czekolada
sposób użycia / przykładowe przepisy
- desery
200 g - lilly
300 g - woda
1.000 g - śmietana lub mleko
do lilly dodać wodę i wymieszać, a następnie połączyć ze śmietaną lub mlekiem i dokładnie wymieszać mikserem na średnich obrotach przez 15 min., odstawić do lodówki. deser można również mrozić.
- stabilizowanie śmietany do tortów
200 g - lilly
1.000 g - ubita śmietana 30%
do ubitej śmietany 30% stopniowo dodawać stabilizator lilly ciągle mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
przy wykorzystaniu śmietany 36% zmniejszyć ilość stabilizatora lilly do 150 g.
lilly doskonale łączy się ze smakowymi joypaste nadając śmietanie wyrazisty głęboki smak. przy zastosowaniu joypaste należy do ubitej śmietany dodać 100 g lilly i w zależności od oczekiwanej inetnsywności smaku od 50 g smakowej joypasty.