Stabilizator Lilly – malina
W kategorii owocowych smaków możemy wybrać dziesiątki różnych propozycji, dzięki czemu każdy z łatwością coś dla siebie. Są jednak takie owoce, które przypadną do gustu większości z nas – jednym z nich jest smak maliny. Dlatego w naszym asortymencie znajdziesz wyjątkowy stabilizator Lilly malina, który nada wytwarzanym przez Ciebie deserom unikatowy smak i aromat.
Baza do kremów śmietanowych o smaku malinowym – moc owoców
Wystarczy, że dodasz bazę do kremów śmietanowych o smaku malinowym do reszty składników deseru. Biszkopt przełożony malinową masą, malinowa śmietanka do lodów, malinowa pianka – wszystko to stworzysz bez problemu dzięki stabilizatorowi Irca. Produkt jest wykonany z wysokiej jakości składników i znacznie ułatwia krojenie deserów przetrzymywanych w skrajnie niskiej temperaturze.
smak: malina
sposób użycia / przykładowe przepisy
- desery
200 g - lilly
300 g - woda
1.000 g - śmietana lub mleko
do lilly dodać wodę i wymieszać, a następnie połączyć ze śmietaną lub mlekiem i dokładnie wymieszać mikserem na średnich obrotach przez 15 min., odstawić do lodówki. deser można również mrozić.
- stabilizowanie śmietany do tortów
200 g - lilly
1.000 g - ubita śmietana 30%
do ubitej śmietany 30% stopniowo dodawać stabilizator lilly ciągle mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
przy wykorzystaniu śmietany 36% zmniejszyć ilość stabilizatora lilly do 150 g.
lilly doskonale łączy się ze smakowymi joypaste nadając śmietanie wyrazisty głęboki smak. przy zastosowaniu joypaste należy do ubitej śmietany dodać 100 g lilly i w zależności od oczekiwanej inetnsywności smaku od 50 g smakowej joypasty.