Wczytuję dane...
Kod producenta: 01060233
Waga produktu: 1 kg
Realizacja zamówienia: 24 godzin
43,00 PLN
Zawartość opakowania: 1 kg

Masa cukrowa rainbow - zielona 1kg  

Masa cukrowa to plastyczny materiał cukierniczy do dekoracji ciast i wypieków. Przedstawianym produktem jest masa cukrowa Rainbow – zielona, 1kg. Najwyższej jakości wyrób spożywczy nadaje się doskonale do pokrywania tortów oraz ozdabiania babeczek i ciastek.

Intensywność kolorów – nadaj charakter wypiekom

Nasza masa cukrowa charakteryzuje się dużą intensywnością kolorów. Daje to możliwość stworzenia wyjątkowego i atrakcyjnego dzieła, które cieszy nie tylko kubki smakowe, ale również oczy gości i klientów.

Moc możliwości

Masę cukrową o intensywnym, zielonym kolorze można z powodzeniem zmieszać z masą o innej barwie. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby łączyć z nią białą masę, co umożliwi otrzymanie pięknych, pastelowych odcieni.

masy cukrowe rainbow - gotowe masy cukrowe o bardzo intensywnych odcieniach. masy doskonale łączą się ze sobą dając szeroką gamę kolorów. dodatek białej masy do intensywnych kolorów nadaje masom pastelowych odcieni. masy dzięki swojej elastyczności i plastyczności idealnie nadają się do pokrywania tortów, a także wykonywania ozdób i dekoracji.

skład: cukier, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny (palmowy, kokosowy), skrobia kukurydziana, substancja utrzymująca wilogoć: glicerol e422, woda, naturalny aromat waniliowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa e415, barwnik: e102-e133

kolor: zielony

sposób użycia / przepis na obkładanie tortów

masę delikatnie wyrobić rękoma i rozłożyć na blacie posypanym cukrem pudrem lub na podkładzie z maty silikonowej. rozwałkować masę na placek większy niż powierzchnia tortu (tak żeby pokrył również jego boki - zakład ok. 15 cm). następnie za pomocą wałka lub na macie przenieść masę na tort (w celu dobrego przyklejenia masę cukrową kładziemy na tort pokryty masą maślaną). obkładanie tortu masą zawsze zaczynaj od równego rozłożenia masy i dokładnego przyklejenia jej do powierzchni, a następnie stopniowo należy obklejać boki tortu od górnej krawędzi ku dołowi, tak żeby pod masą nie znalazło się powietrze. wyrównaj górę i boki za pomocą packi cukierniczej, po czym dociśnij dolny brzeg przy podstawie i odetnij pozostałą część masy. ozdoby do masy najlepiej przyklejać za pomocą kleju spożywczego lub niewielkiej ilości wody. masę można malować barwnikami w żelu, za pomocą aerografu oraz barwnikami pudrowymi. przy wykonywaniu ozdób delikatnych należy pomieszać rainbow paste z princess paste nadając jej tym samym większej elastyczności i trwałości kształtu.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Polecamy