Pyszna mieszanka creme brulee dla smakoszy!
Oferowana mieszanka to produkt pozwalający na przygotowanie jednego z najbardziej popularnych Francuskich deserów w szybki i praktyczny sposób. Do przygotowanych w paczce składników wystarczy dodać tylko śmietanę oraz mleko. Postępując według instrukcji na opakowaniu możemy mieć pewność, że deser będzie smaczny oraz aksamitny.
Jak przygotować mieszankę creme brulee?
Około 70 g produktu należy w około 100 g mleka. Następnie dodać jeszcze 150g mleka i 200g śmietany. Całość doprowadzić do zagotowania i przelewać do żaroodpornych miseczek. Przechowywać w lodówce przez około 2 godziny, a przed podaniem posypać brązowym cukrem i skarmelizować za pomocą palnika.
Oferta sklepu sugar-craft.pl to sprawdzone rozwiązania do wykorzystania w profesjonalnym cukiernictwie oraz domowym zaciszu kuchni. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu i zakupów!
SMAK
ŚMIETANKOWO - MLECZNY
SPOSÓB UŻYCIA / PRZYKŁADOWE PRZEPISY
CRÈME BRULÉE
- 70 g - CRÈME BRULÉE
- 250 g - mleko
- 200 g - śmietanka
Proszek wymieszać w małej ilości mleka - około 100 g. Następnie dodać pozostałe mleko oraz śmietankę i cały czas mieszając doprowadzić do zagotowania. Przelać do form żaroodpornych i pozostawić w lodówce na 2 h. Przed podaniem posypać powierzchnię brązowym cukrem i karmelizować przy użyciu palnika.