Kakao Happycao
Wysokiej jakości słodycze to nie tylko głębia smaku i aromatu, ale także ciekawy wygląd. Wyjątkowo ozdobione desery kuszą do wypróbowania – nie bez powodu mówi się, że „jemy oczami”. Prawdziwy profesjonalista dba o to, by estetycznie ozdobić wytwarzane przez siebie słodkości. Jeżeli planujesz wykorzystać do dekoracji deseru kakao, wybierz kakao Happycao z naszej oferty.
Kakao Happycao do dekoracji – wyjątkowy smak i estetyczny wygląd
Kakao Happycao do dekoracji zostało zmielone na taką grubość, aby można było z łatwością usypywać dekorację z jego wykorzystaniem, a jednocześnie zachowa ono nadaną mu formę. Za pomocą kakaowego pudru możesz wykonywać wzory czy ozdobić deser niczym czekoladową posypką. Dodatkowo, kakao pogłębi smak i aromat ozdabianych słodkości. Postaw na wysokiej jakości kakao Happycao z naszej oferty!
Charakteryzuje się również brakiem tłuszczów utwardzanych.
SPOSÓB UŻYCIA / PRZYKŁADOWE PRZEPISY
TRUFLE
- 600 g - NOCCIOLATA
- 450 g - CZEKOLADA MLECZNA
- 300-350 g - orzechy pokrojone drobno
- 50-70 g - rum, maraschino, curacao lub inny, podobny
Rozpuścić czekoladę w temp. 45° C i wymieszać ją z NOCCIOLATA, następnie dodać orzechy i wybrany likier i całkowicie wymieszać. Rękoma lub za pomocą worka cukierniczego formować małe kule o wybranych wymiarach i obtoczyć je w kakao HAPPYCAO.
KOMPONENTY CUKIERNICZE
-
SMAK:
KAKAO
-
ZASTOSOWANIE:
TIRAMISU, CIASTO Z KARMELEM I ORZECHAMI, CIASTO MARMURKOWE, TRUFLE