Stabilizator Lilly – cytrynowy
Chcesz wzbogacić smak przygotowywanych słodkości lub kawy i innych napojów? Mamy dla Ciebie doskonałą propozycję – to stabilizator Lilly cytrynowy, który doda deserom charakterystycznego smaku aromatycznej cytryny. To doskonały sposób na przełamanie słodkich nut, dzięki czemu uzyskasz unikatowe połączenie smakowe.
Baza do kremów śmietanowych o smaku cytrynowym – nowy wymiar smaku
Dzięki specjalnej bazie do kremów śmietanowych o smaku cytrynowym nie tylko stworzysz jedyny w swoim rodzaju smak deseru, ale znacznie ułatwisz sobie pracę z przygotowaniem składników. Baza pozwala zabezpieczyć przed niekorzystną reakcją z wodą, w wyniku której kremy stają się bardziej aksamitne, a desery, które powinny utrzymać kształt nie rozpływają się. Co więcej, mrożenie masy deseru z dodatkiem bazy Irca ułatwi krojenie po mrożeniu. Wybierz bazę Lilly cytrynową!
smak: cytryna
sposób użycia / przykładowe przepisy
- desery
200 g - lilly
300 g - woda
1.000 g - śmietana lub mleko
do lilly dodać wodę i wymieszać, a następnie połączyć ze śmietaną lub mlekiem i dokładnie wymieszać mikserem na średnich obrotach przez 15 min., odstawić do lodówki. deser można również mrozić.
- stabilizowanie śmietany do tortów
200 g - lilly
1.000 g - ubita śmietana 30%
do ubitej śmietany 30% stopniowo dodawać stabilizator lilly ciągle mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
przy wykorzystaniu śmietany 36% zmniejszyć ilość stabilizatora lilly do 150 g.
lilly doskonale łączy się ze smakowymi joypaste nadając śmietanie wyrazisty głęboki smak. przy zastosowaniu joypaste należy do ubitej śmietany dodać 100 g lilly i w zależności od oczekiwanej inetnsywności smaku od 50 g smakowej joypasty.