Stabilizator Lilly – jogurt
Z pewnością pamiętasz wyjątkowy smak jogurtowego ciasta czy jogurtowych lodów. Teraz możesz nadać jogurtowego smaku różnym półproduktom. Kremy do ciast i muffinek, masa do tortu i wiele innych – wszystko to wzbogacisz dodając stabilizator Lilly jogurt. Dzięki niemu podkręcisz smak mas deserowych.
Baza do kremów śmietanowych o smaku jogurtowym – wyjątkowe słodkości
Jogurtowy krem może stać się świetnym uzupełnieniem smaku muffinek. Nasza baza do kremów śmietanowych o smaku jogurtowym marki Irca sprawia, że krem nie rozpływa się i pozostaje w miejscu, a jednocześnie jest niezwykle aksamitny. Jogurtowy smak to połączenie mlecznej słodkości, przełamanej lekko kwaskową nutą smakową. Nie przegap okazji do stworzenia unikatowego deseru i wybierz wysokiej jakości bazę marki Irca.
smak: jogurt
sposób użycia / przykładowe przepisy
- desery
200 g - lilly
300 g - woda
1.000 g - śmietana lub mleko
do lilly dodać wodę i wymieszać, a następnie połączyć ze śmietaną lub mlekiem i dokładnie wymieszać mikserem na średnich obrotach przez 15 min., odstawić do lodówki. deser można również mrozić.
- stabilizowanie śmietany do tortów
200 g - lilly
1.000 g - ubita śmietana 30%
do ubitej śmietany 30% stopniowo dodawać stabilizator lilly ciągle mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
przy wykorzystaniu śmietany 36% zmniejszyć ilość stabilizatora lilly do 150 g.
lilly doskonale łączy się ze smakowymi joypaste nadając śmietanie wyrazisty głęboki smak. przy zastosowaniu joypaste należy do ubitej śmietany dodać 100 g lilly i w zależności od oczekiwanej inetnsywności smaku od 50 g smakowej joypasty.