Stabilizator Lilly – straciatella
Straciatella to wyjątkowy smak, który został stworzony we Włoszech. Niezwykłe połączenie śmietankowej kremowości z wanilią, lekką kwaskowością i kawałkami gorzkiej, chrupiącej czekolady. Nic dziwnego, że ten smak jest ulubieńcem wielu osób na całym świecie. Teraz możesz nadać smak straciatella kremom i masom dzięki stabilizatorowi Lilly straciatella.
Baza do kremów śmietanowych o smaku straciatella – nie tylko lody
Ciasto z kremem o smaku straciatella z pewnością zaskoczy Twoich gości czy klientów kawiarni lub cukierni. Baza do kremów śmietanowych o smaku straciatella jest odpowiednia zarówno dla amatorów pasjonatów, jak i profesjonalistów. Pozwala nadać kremowi aksamitności, a jednocześnie sprawia, że masa nie rozpuszcza się i utrzymuje nadaną jej wcześniej formę. Co więcej, dzięki stabilizatorowi Lilly marki Irca unikniesz trudności z krojeniem deseru po wyjęciu z lodówki lub zamrażarki.
smak: straciatella
sposób użycia
- desery
200 g - lilly
300 g - woda
1.000 g - śmietana lub mleko
do lilly dodać wodę i wymieszać, a następnie połączyć ze śmietaną lub mlekiem i dokładnie wymieszać mikserem na średnich obrotach przez 15 min., odstawić do lodówki. deser można również mrozić.
- stabilizowanie śmietany do tortów
200 g - lilly
1.000 g - ubita śmietana 30%
do ubitej śmietany 30% stopniowo dodawać stabilizator lilly ciągle mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
przy wykorzystaniu śmietany 36% zmniejszyć ilość stabilizatora lilly do 150 g.
lilly doskonale łączy się ze smakowymi joypaste nadając śmietanie wyrazisty głęboki smak. przy zastosowaniu joypaste należy do ubitej śmietany dodać 100 g lilly i w zależności od oczekiwanej inetnsywności smaku od 50 g smakowej joypasty.