Kod producenta: 01060216
Waga produktu: 5 kg
Realizacja zamówienia: 24 godzin
150,00 PLN
Zawartość opakowania: 5 kg

MASA CUKROWA DAMA CHOCOLATE jest wyjątkowo uniwersalną i dającą się dowolnie wyrabiać masą cukrową, o charakterystycznym kolorze i aromacie ciemnej czekolady. Dzięki wysokiej zawartości czekolady (42%) może być używana jako dobra alternatywa dla czekolady plastycznej. Elastyczność pasty gwarantuje zawsze doskonałe rezultaty przy obkładaniu tortów i tworzeniu dekoracji zarówno przy użyciu foremek, jak i ręcznie.

Masa toleruje zmiany temperatury i jest odporna na wilgoć. Masa nie pęka, a jej wysoka plastyczność pozwala na bardzo cienkie rozwałkowanie.

SKŁAD

czekolada 42% (cukier, nisko tłuszczowe kakao w proszku, masło kakaowe), cukier, syrop glukozowy, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol E422, olej roślinny (palmowy), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa E415

KOLOR

BRĄZOWY

SPOSÓB UŻYCIA / PRZEPIS NA OBKŁADANIE TORTÓW

Masę delikatnie wyrobić rękoma i rozłożyć na blacie posypanym cukrem pudrem lub na podkładzie z maty silikonowej. Rozwałkować masę na placek większy niż powierzchnia tortu (tak żeby pokrył również jego boki - zakład ok. 15 cm). Następnie za pomocą wałka lub na macie przenieść masę na tort (w celu dobrego przyklejenia masę cukrową kładziemy na tort pokryty masą maślaną). Obkładanie tortu masą zawsze zaczynaj od równego rozłożenia masy i dokładnego przyklejenia jej do powierzchni, a następnie stopniowo należy obklejać boki tortu od górnej krawędzi ku dołowi, tak żeby pod masą nie znalazło się powietrze. Wyrównaj górę i boki za pomocą packi cukierniczej, po czym dociśnij dolny brzeg przy podstawie i odetnij pozostałą część masy. Ozdoby do masy najlepiej przyklejać za pomocą kleju spożywczego lub niewielkiej ilości wody. Ozdoby wykonane z masy czekoladowej są bardzo stabilne i trwałe, nie wymagają dodatkowego usztywnienia wykałaczkami lub drucikami.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Polecamy