Kod producenta: 01030328
Waga produktu: 1 kg
Realizacja zamówienia: 24 godzin
36,00 PLN
Zawartość opakowania: 1 kg

ISOMALT jest substancją słodzącą, pochodną sacharozy. Posiada wyższą stabilność termiczną i trudniej absorbuje wilgoć niż sacharoza, dzięki czemu wyroby z cukru zachowują przez dłuższy czas przejrzystość, połysk i trwałość.

SMAK

NEUTRALNY

SPOSÓB UŻYCIA / PRZYKŁADOWE PRZEPISY

- do produkcji wyrobów "odlewanych"

Podgrzewać ISOMALT do całkowitego rozpuszczenia (można również w kuchence mikrofalowej), a następnie wylać rozpuszczoną substancję do odpowiednich foremek.


- do produkcji wyrobów "ciągniętych" i "dmuchanych"

Rozpuścić ISOMALT w 180°C. Następnie przerwać proces podgrzewania zanurzając naczynie z płynną substancją w zimnej wodzie. Dodać około 20-30g wody na 1 kg ISOMALTU w małych porcjach i wylać na silikonowe maty Silpat, na których rozpoczynamy proces formowania różnych wyrobów. Możliwe jest utrzymanie plastyczności produktu przez dłuższy czas poprzez użycie specjalnych lamp.


- do wykonania cukru "z bańkami"

Rozprowadzić ISOMALT na silikonowych matach Silpat i wstawić do pieca nagrzanego do 180°C na 5-10 minut. Następnie pozostawić do schłodzenia. Połamać kawałki wg uznania do dekoracji wyrobów cukierniczych.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Polecamy