Kod producenta: 01010221
Waga produktu: 5 kg
Realizacja zamówienia: 24 godzin
96,38 PLN

Surogaty czekoladowe NOBEL najwyższej jakości surogat czekolady w postaci pastylek, posiada wszystkie pożądane cechy czekolady, bez konieczności temperowania.

- wyrazisty i przyjemny smak
- niski punkt topnienia
- doskonałą kruchość (łamliwość)
- trwały i mocny połysk

Zawartość kakao: 26%

SPOSÓB UŻYCIA:

ROZPUSZCZANIE: 
surogat czekolady musi być rozpuszczony poprzez podgrzanie w kąpieli wodnej w temperaturze nieprzekraczającej 45°C.
Gwałtowne podgrzewanie i zbyt wysokie temperatury mogą zmieniać smak surogatów i powodować ich nieodwracalne zgęstnienie.
Należy również unikać zanieczyszczenia surogatów czekolady innymi produktami. Nawet minimalna ilość wody lub mąki ma niszczący wpływ na ich płynność i trwałość.
OBLEWANIE: 
rozpuszczony surogat, utrzymywany w temp. 40-45°C i mieszany od czasu do czasu, może być używany bezpośrednio do oblewania bez konieczności temperowania.
Oblane produkty powinny być natychmiast umieszczone w chłodnym otoczeniu, aby uzyskać szybkie zestalenie polewy, które jest gwarancją intensywnego i trwałego połysku.
PRODUKCJA WYROBÓW FORMOWANYCH: do produkcji małych wyrobów, jak np. czekoladki, surogat powinien być wlany w foremki w temp. 40-45°C, natomiast do produkcji wyrobów większych, jak np. jajka wielkanocne, zaleca się przed wlaniem do form schłodzić surogat mieszając, do temp. 36-38°C. 
Wylane formy muszą być natychmiast wstawione do lodówki (temp. 5-10°C) i pozostawione w niej do czasu, kiedy zestalony produkt będzie można łatwo wyjąć.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Polecamy