Praliny Delicrisp – Noir, 5 kg
Każdy profesjonalista, który zajmuje się tworzeniem wyrobów cukierniczych, zasługuje na produkty, dzięki którym jego przepisy będą smakować wyjątkowo. W naszym asortymencie znajdziesz pyszne masy pralinowe, z pomocą których stworzysz słodycze o smaku zapadającym w pamięć – już po jednym skosztowaniu klienci będą chętnie powracać do Twoich deserów. Zapraszamy do wyboru masy o smaku praliny Delicrisp Noir 5 kg.
Ciemna czekolada i orzech laskowy – masa Delicrisp Noir
Oferowana masa to kompozycja smaku mocno kakaowej, ciemnej czekolady i przełamujących ją nut orzecha laskowego. Dodatkowo masa została wzbogacona o chrupiące, maślane prażynki Delicrisp. Świetnie sprawdzi się do tworzenia kremów maślanych bądź śmietanowych o smaku pralinowym i innych słodyczy, które dobrze komponują się z nutami praliny. Wybierz masę Delicrisp o smaku Noir w pojemności 5 kg.
Idealnie nadaje się jako gotowe nadzienie do wszelkiego rodzaju ciast tortów i ciasteczek. Wystarczy rozsmarować produkt na biszkopt czy inne ciasto. Chcąc użyć prażynki jako nadzienia należy rozsmarować ją w odpowiednich formach na potrzebną wysokość (5-10 mm) i wstawić do zamrażarki na kilka minut.
Zastosowanie:
W CZEKOLADZIARSTWIE:
- Do produkcji nadzień do pralin z formy (800 g PRALIN DELICRISP, 200-300 g czekolady gorzkiej, mlecznej lub białej temperowanej)
- Do produkcji pralin ciętych (1.000 g PRALIN DELICRISP, 1.000 g czekolady gorzkiej, mlecznej lub białej temperowanej)
W CUKIERNICTWIE:
- Jako gotowe nadzienie do tortów, ciastek kruchych, biszkoptów, ciastek francuskich itp. po prostu rozmarowując produkt na biszkopcie, cieście francuskim, kruchym itp.
- Jako nadzienie różnych wyrobów wystarczy rozsmarować produkt w odpowiednich formach na potrzebną wysokość (5-10 milimetrów) i wstawić do zamrażarki na kilka minut, tak aby można je było wziąć i włożyć do środka ciasta, na mus, ganasz itp.
W LODZIARSTWIE:
- Jako wariegatura do lodów o różnych smakach, takich jak śmietankowe, orzech laskowy, czekolada itp., wystarczy podgrzać lekko produkt (35-40°C) w mikrofalówce lub w łaźni wodnej i rozprowadzić na powierzchni lodów bezpośrednio przy wyrzucaniu lodów z frezera.