Wczytuję dane...
Kod producenta: 01060283
Waga produktu: 0.25 kg
Realizacja zamówienia: 24 godzin
8,90 PLN
Zawartość opakowania: 0.25 kg

Masa cukrowa Rainbow, żółta, 250 g

Masa ta występuje także w dużym, kilogramowym opakowaniu. Jednak kiedy zachodzi potrzeba wykonania zaledwie drobnych żółtych elementów wystarczy masa cukrowa Rainbow – żółta 250g. Plastyczna i uniwersalna masa w tym kolorze sprawi, że zarówno amator, jak i profesjonalista w zakresie sztuki cukierniczej doceni jej funkcjonalność.

Elastyczna i praktyczna masa Rainbow

Po wymieszaniu jej z masą w innym kolorze masa cukrowa Rainbow o barwie żółtej pozwala uzyskać wiele innych kolorów. A jeżeli pożądany jest jej jaśniejszy odcień – wystarczy dodać białej masy. Na przykład masy cukrowej Princess. Masą Rainbow można pokrywać całe wypieki albo modelować mniejsze ozdoby przeznaczone na ich powierzchnię. Ten wysokiej jakości produkt sprawdzi się na różne specjalne okazje i nie tylko.

masy cukrowe rainbow - gotowe masy cukrowe o bardzo intensywnych odcieniach. masy doskonale łączą się ze sobą dając szeroką gamę kolorów. dodatek białej masy do intensywnych kolorów nadaje masom pastelowych odcieni. masy dzięki swojej elastyczności i plastyczności idealnie nadają się do pokrywania tortów, a także wykonywania ozdób i dekoracji.

skład: cukier, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny (palmowy, kokosowy), skrobia kukurydziana, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol e422, woda, naturalny aromat waniliowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa e415, barwnik: e100 kurkumina

kolor: żółty

sposób użycia / przepis na obkładanie tortów

masę delikatnie wyrobić rękoma i rozłożyć na blacie posypanym cukrem pudrem lub na podkładzie z maty silikonowej. rozwałkować masę na placek większy niż powierzchnia tortu (tak żeby pokrył również jego boki - zakład ok. 15 cm). następnie za pomocą wałka lub na macie przenieść masę na tort (w celu dobrego przyklejenia masę cukrową kładziemy na tort pokryty masą maślaną). obkładanie tortu masą zawsze zaczynaj od równego rozłożenia masy i dokładnego przyklejenia jej do powierzchni, a następnie stopniowo należy obklejać boki tortu od górnej krawędzi ku dołowi, tak żeby pod masą nie znalazło się powietrze. wyrównaj górę i boki za pomocą packi cukierniczej, po czym dociśnij dolny brzeg przy podstawie i odetnij pozostałą część masy. ozdoby do masy najlepiej przyklejać za pomocą kleju spożywczego lub niewielkiej ilości wody. masę można malować barwnikami w żelu, za pomocą aerografu oraz barwnikami pudrowymi. przy wykonywaniu ozdób delikatnych należy pomieszać rainbow paste z princess paste nadając jej tym samym większej elastyczności i trwałości kształtu.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Polecamy