Praliny Delicrisp – Pistachio, 5 kg
Chcesz stworzyć słodycze, których smak będzie zapadał w pamięć już od pierwszego skosztowania? Szukasz półproduktów, dzięki którym Twoje desery zachwycą głębią smaku i aromatu? Wybierz pastę o smaku praliny Delicrisp Pistacho 5 kg. Zostały wyprodukowane ze składników wysokiej jakości, możesz więc mieć pewność, że stworzone przez Ciebie słodkości nie będą miały sztucznego posmaku.
Biała czekolada i orzechy pistacjowe – głębia smaku
Oferowana masa Delicrisp Pistachio marki IRCA to połączenie klasycznej, białej czekolady i orzechów pistacjowych z chrupiącymi prażynkami o maślanym smaku. Dzięki takiej kompozycji czekoladki, ciasta, muffinki czy lody z pastą Delicrisp Pistachio zyskają na głębi smaku i aromatu. Przełamanie kremowej konsystencji chrupkością prażynek i orzechów sprawia, że słodycze będą ciekawe i nietypowe. Skorzystaj z naszej oferty pasty Delicrisp!
Składniki: rozdrobnione ciasteczka 22% (mąka pszenna, cukier, bezwodny tłuszcz mleczny, odtłuszczone mleko w proszku, mąka słodu jęczmiennego, sól), biała czekolada 21 % (pełne mleko w proszku, masło kakaowe , cukier, bezwodne tłuszcz mleczny, emulgator lecytyna
sojowa), tłuszcz roślinny (słonecznikowy, z ziaren palmy olejowej, kokosowy, palmowy), cukier, pasta pistacjowa 15 % , serwatka w proszku , aromaty , barwnik E 141 chlorofil, sól. Może zawierać śladowe ilości JAJ, innych ORZECHÓW i ARACHIDÓW
ZASTOSOWANIE:
W CZEKOLADZIARSTWIE:
- Do produkcji nadzień do pralin z formy (800 g PRALIN DELICRISP, 200-300 g czekolady gorzkiej, mlecznej lub białej temperowanej)
- Do produkcji pralin ciętych (1.000 g PRALIN DELICRISP, 1.000 g czekolady gorzkiej, mlecznej lub białej temperowanej)
W CUKIERNICTWIE:
- Jako gotowe nadzienie do tortów, ciastek kruchych, biszkoptów, ciastek francuskich itp. po prostu rozmarowując produkt na biszkopcie, cieście francuskim, kruchym itp.
- Jako nadzienie różnych wyrobów wystarczy rozsmarować produkt w odpowiednich formach na potrzebną wysokość (5-10 milimetrów) i wstawić do zamrażarki na kilka minut, tak aby można je było wziąć i włożyć do środka ciasta, na mus, ganasz itp.
W LODZIARSTWIE:
- Jako wariegatura do lodów o różnych smakach, takich jak śmietankowe, orzech laskowy, czekolada itp., wystarczy podgrzać lekko produkt (35-40°C) w mikrofalówce lub w łaźni wodnej i rozprowadzić na powierzchni lodów bezpośrednio przy wyrzucaniu lodów z frezera.