Kod producenta: 01070542
Waga produktu: 1 kg
Realizacja zamówienia: 24 godzin
30,00 PLN
Zawartość opakowania: 1 kg

PROSZEK BEZOWY TOP MERINGUE - to półprodukt na bazie wyselekcjonowanych białek o dużej mocy stabilizującej do wykonania bezy włoskiej i wyrobów "opalanych" oraz musów, bavarese i kremów na maśle, jak również klasycznych pieczonych "pianek".

SMAK

BEZA

SPOSÓB UŻYCIA / PRZYKŁADOWE PRZEPISY

BEZA WŁOSKA

  • 1.000 g - TOP MERINGUE
  • 500-700 g - woda (temperatura pokojowa) 

Ubijać składniki w ubijaczce planetarnej o odpowiedniej pojemności na niewielkiej prędkości przez 6-7 min. do uzyskania napowietrzonej i jędrnej masy. Dekorować powierzchnię tortu piankami z bezy. Wstawić do dobrze nagrzanego pieca aż do uzyskania złotego koloru bezy lub "opalić" palnikiem bezę.

Dla uzyskania lepszej stabilności sugerujemy użyć wody o temperaturze 60°C.

Krótszy od zalecanego czas ubijania zmniejsza stabilność bezy.


PIECZONA BEZA / PIANKA

  • j.w.

Ubijać składniki w ubijaczce planetarnej o odpowiedniej pojemności na niewielkiej prędkości przez 6-7 min. do uzyskania napowietrzonej i jędrnej masy. Ubitą masę wypiekamy w temp. 80-100°C przez co najmniej 4 h, aż do momentu uzyskania dobrze wysuszonej bezy / bez.


MUSY BEZOWE

  • 200 g - LILLY stabilizator (smak wg uznania)
  • 300 g - woda
  • 300-350 g - beza włoska (przepis j.w.)
  • 650-700 g - bita śmietana

LILLY wymieszać z wodą i delikatnie mieszając dodać bezę włoską oraz ubitą śmietanę.

Po zmieszaniu z wiórkami kokosowymi możemy otrzymać klasyczne kokosanki.

KOMPONENTY CUKIERNICZE

  • SMAK: 

    BEZA

  • ZASTOSOWANIE: 

    BEZY, TARTA CYTRYNOWA, MAKARONIKI, MUSY

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Polecamy