Wysokiej jakości beza w proszku Top Maringue 1 kg do cukierni i domowej kuchni!
Oferowany produkt to wysokiej jakości mieszanka na bazie wyselekcjonowanych białek o dużej mocy stabilizującej do wykonania bezy włoskiej i wyrobów "opalanych" oraz musów, bavarese i kremów na maśle, jak również klasycznych pieczonych "pianek". Mieszanka została opracowana tak aby zapewnić doskonały efekt cukierniczy i umożliwić stworzenie unikalnego deseru w szybki sposób.
Do czego używać proszku bezowego Top Maringue 1 kg?
Produkt sprawdzi się w deserach takich jak:
- Klasyczna włoska beza
- Mus bezowy
- Dekoracja babeczek i ciast
Oferta sklepu sugar-craft.pl to sprawdzone rozwiązania do wykorzystania w profesjonalnym cukiernictwie oraz domowym zaciszu kuchni. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu i zakupów!
SMAK
BEZA
SPOSÓB UŻYCIA / PRZYKŁADOWE PRZEPISY
BEZA WŁOSKA
- 1.000 g - TOP MERINGUE
- 500-700 g - woda (temperatura pokojowa)
Ubijać składniki w ubijaczce planetarnej o odpowiedniej pojemności na niewielkiej prędkości przez 6-7 min. do uzyskania napowietrzonej i jędrnej masy. Dekorować powierzchnię tortu piankami z bezy. Wstawić do dobrze nagrzanego pieca aż do uzyskania złotego koloru bezy lub "opalić" palnikiem bezę.
Dla uzyskania lepszej stabilności sugerujemy użyć wody o temperaturze 60°C.
Krótszy od zalecanego czas ubijania zmniejsza stabilność bezy.
PIECZONA BEZA / PIANKA
- j.w.
Ubijać składniki w ubijaczce planetarnej o odpowiedniej pojemności na niewielkiej prędkości przez 6-7 min. do uzyskania napowietrzonej i jędrnej masy. Ubitą masę wypiekamy w temp. 80-100°C przez co najmniej 4 h, aż do momentu uzyskania dobrze wysuszonej bezy / bez.
MUSY BEZOWE
- 200 g - LILLY stabilizator (smak wg uznania)
- 300 g - woda
- 300-350 g - beza włoska (przepis j.w.)
- 650-700 g - bita śmietana
LILLY wymieszać z wodą i delikatnie mieszając dodać bezę włoską oraz ubitą śmietanę.
Po zmieszaniu z wiórkami kokosowymi możemy otrzymać klasyczne kokosanki.
KOMPONENTY CUKIERNICZE
-
SMAK:
BEZA
-
ZASTOSOWANIE:
BEZY, TARTA CYTRYNOWA, MAKARONIKI, MUSY