Praliny Delicrisp – Caramel, 5 kg
Czasem szukamy unikatowych rozwiązań, które pomogą stworzyć coś wyjątkowego na specjalne okazje. W naszym asortymencie znajdziesz produkty wysokiej jakości o wyjątkowym smaku – taka właśnie jest pasta o smaku praliny Delicrisp Caramel 5 kg. Dzięki niej stworzysz desery, które na długo zapadną w pamięć Twoim gościom lub klientom. Pasta została wykonana wyłącznie ze składników wysokiej jakości.
Czekoladowa pasta z pralinami o bogatym smaku karmelu
Oferowana masa czekoladowa została wzbogacona karmel i kawałki chrupiących prażynek Delicrisp. Słodki smak jest przełamany nutą soli morskiej, dzięki czemu aromat i smak pasty jest zbalansowany. Doskonale sprawdzi się jako nadzienie czekoladek, masa do lodów czy wzbogacenie kremów do tortów i innych ciast. Wszystko zależy od Twoich preferencji i potrzeb – wybierz pastę Delicrisp Caramel! Dostępna w praktycznej pojemności 5 kg.
SKŁAD
biała czekolada 28% (mleko w proszku pełne, cukier, masło kakaowe, emulgator - lecytyna sojowa, aromat naturalnej wanilii), pokruszone maślane ciasteczka 21,4% (mąka pszenna, cukier, bezwodny tłuszcz mleczny, odtłuszczone mleko w proszku, mąka słodowa jęczmienna, sól), olej roślinny (słonecznikowy, z ziaren palmy olejowej, palmowy, kokosowy), cukier, serwatka w proszku, migdały, bezwodny tłuszcz mleczny, karmel, fleur de sel, emulgator - lecytyna sojowa, sól, aromaty.
Może zawierać śladowe ilości innych orzechów.
ZASTOSOWANIE:
W CZEKOLADZIARSTWIE:
- Do produkcji nadzień do pralin z formy (800 g PRALIN DELICRISP, 200-300 g czekolady gorzkiej, mlecznej lub białej temperowanej)
- Do produkcji pralin ciętych (1.000 g PRALIN DELICRISP, 1.000 g czekolady gorzkiej, mlecznej lub białej temperowanej)
W CUKIERNICTWIE:
- Jako gotowe nadzienie do tortów, ciastek kruchych, biszkoptów, ciastek francuskich itp. po prostu rozmarowując produkt na biszkopcie, cieście francuskim, kruchym itp.
- Jako nadzienie różnych wyrobów wystarczy rozsmarować produkt w odpowiednich formach na potrzebną wysokość (5-10 milimetrów) i wstawić do zamrażarki na kilka minut, tak aby można je było wziąć i włożyć do środka ciasta, na mus, ganasz itp.
W LODZIARSTWIE:
- Jako wariegatura do lodów o różnych smakach, takich jak śmietankowe, orzech laskowy, czekolada itp., wystarczy podgrzać lekko produkt (35-40°C) w mikrofalówce lub w łaźni wodnej i rozprowadzić na powierzchni lodów bezpośrednio przy wyrzucaniu lodów z frezera.