Praliny Delicrisp – Classic, 5 kg
Praliny to wyjątkowe słodycze, które doskonale sprawdzają się jako podarunek dla bliskiej osoby lub deser na specjalne okazje. Wystarczy eleganckie opakowanie i czekoladki o wykwintnym smaku – obdarowywany z pewnością ucieszy się na tak miły prezent. Aby móc stworzyć unikatowe słodkości, warto postawić na pastę praliny Delicrisp Classic 5 kg. To głębia czekoladowego smaku i aromatu, połączona z chrupiącymi prażynkami Delicrisp.
Smak klasycznej praliny – na specjalne okazje i nie tylko
Oferowana masa Classic o smaku pralinowym została stworzona z myślą o radości Twoich bliskich osób czy też Twoich klientów. Jej użytkowanie jest niezwykle proste – wystarczy połączyć ją z masą na lody, kremem maślanym lub śmietanowym do tortów, ciast i muffinek, lub też wykorzystać jako nadzienie do czekoladek. Pasta dostępna w pojemności 5 kg – wybierz masę Classic!
SKŁAD
cukier, pokruszone maślane ciasteczka (mąka pszenna, cukier, bezwodny tłuszcz mleczny, odtłuszczone mleko w proszku, mąka słodowa jęczmienna, sól), orzechy laskowe, mleko w proszku pełne, olej roślinny (słonecznikowy, z ziaren palmy olejowej, palmowy, kokosowy), migdały, masło kakaowe, miazga kakaowa, bezwodny tłuszcz mleczny, emulgator lecytyna sojowa, aromat naturalnej wanilii.
Może zawierać śladowe ilości jaj i orzechów arachidowych.
ZASTOSOWANIE:
W CZEKOLADZIARSTWIE:
- Do produkcji nadzień do pralin z formy (800 g PRALIN DELICRISP, 200-300 g czekolady gorzkiej, mlecznej lub białej temperowanej)
- Do produkcji pralin ciętych (1.000 g PRALIN DELICRISP, 1.000 g czekolady gorzkiej, mlecznej lub białej temperowanej)
W CUKIERNICTWIE:
- Jako gotowe nadzienie do tortów, ciastek kruchych, biszkoptów, ciastek francuskich itp. po prostu rozmarowując produkt na biszkopcie, cieście francuskim, kruchym itp.
- Jako nadzienie różnych wyrobów wystarczy rozsmarować produkt w odpowiednich formach na potrzebną wysokość (5-10 milimetrów) i wstawić do zamrażarki na kilka minut, tak aby można je było wziąć i włożyć do środka ciasta, na mus, ganasz itp.
W LODZIARSTWIE:
- Jako wariegatura do lodów o różnych smakach, takich jak śmietankowe, orzech laskowy, czekolada itp., wystarczy podgrzać lekko produkt (35-40°C) w mikrofalówce lub w łaźni wodnej i rozprowadzić na powierzchni lodów bezpośrednio przy wyrzucaniu lodów z frezera.