Krem orzechowy Nocciolata, 5 kg
Krem orzechowy Nocciolata 5 kg to wiaderko pełne orzechowego smaku i aromatu o doskonałej smarowności. Wysokiej jakości krem marki Nocciolata nadaje się jako masa do ciast i tortów, wypełniacz do rogalików typu croissant, pączków, brioszy czy jako nadzienie do pralin. Pasuje również jako krem na kanapkę. Wyprodukowała go marka Irca.
Krem orzechowy Nocciolata 5 kg do kremów i budyniu
Przepyszny krem orzechowy Nocciolata 5 kg sprawdzi się również do aromatyzowania kremów, musów, bitej śmietany czy budyniu. Przykładowo, warto wymieszać go w równych częściach z ciepłym budyniem i wykorzystać jako polewę do tortów czy eklerów. Aksamitna konsystencja, intensywny smak i szeroki wachlarz zastosowań kremu Nocciolata 5 kg sprawiają, że jest on bardzo częstym gościem kuchni w której królują ciasta i inne słodkie wypieki.
przykładowe przepisy
trufle
600 g - nocciolata
450 g - czekolada mleczna
300-350 g - orzechy pokrojone drobno
50-70 g - rum, maraschino, curacao lub inny, podobny
rozpuścić czekoladę w temp. 45° c i wymieszać ją z nocciolata, następnie dodać orzechy i wybrany likier i całkowicie wymieszać. rękoma lub za pomocą worka cukierniczego formować małe kule o wybranych wymiarach i obtoczyć je w kakao happycao.
KOMPONENTY CUKIERNICZE
-
SMAK:
CZEKOLADOWO ORZECHOWY
-
ZASTOSOWANIE:
MUSY, KREMY, NADZIENIA, CIASTKA, TARTY